Zachęcamy do udziału w XX edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, który odbędzie się 7 sierpnia 2021 r. podczas XI edycji Regionalnych Spotkań z Żywnością Tradycyjną i Ekologiczną na "Pograniczu Kultur" w Gospodarstwie Agroturystycznym „KARCZMA KALISKA” w Szadku, gmina Ceków-Kolonia, powiat kaliski.
Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach.
Pierwsza na najlepszy produkt żywnościowy, udział w tej kategorii może wziąć każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe. Druga kategoria konkursu na najlepszą potrawę regionalną, skierowania jest do dwuosobowych ekip reprezentujących firmy gastronomiczne, gospodarstw agroturystycznych lub kół gospodyń wiejskich, spełniających kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 czerwca 2021 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia na adres Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego.
Więcej informacji wraz z regulaminem konkursu i kartą zgłoszeniową do pobrania: https://www.umww.pl/xx-edycji-konkursu-wojewodzkiego-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow