W minioną sobotę tj. 10 sierpnia Koło Gospodyń Wiejskich z Torzeńca wzięło udział w wielkopolskim finale konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Aby wziąć udział w konkursie należało złożyć zgłoszenie, uzyskać wymaganą liczbę punktów a następnie zaprezentować swoje produkty na dniach Powidza. Produkty oceniane były w kategoriach: Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje regionalne oraz inne produkty regionalne. KGW Torzeniec uzyskało I miejsce za babeczki marchewkowe oraz wyróżnienie za syrop z pokrzywy. Nagrody wręczane były przez wicemarszałka Krzysztofa Grabowskiego oraz Wójta Powidza.
Serdecznie Gratulujemy!
źródło: Radio Centrum
| Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki. |
x |